bewaar
Speltpasta met broodkruim en romige prei
Speltpasta met broodkruim en romige prei
bewaar

Speltpasta met broodkruim en romige prei

Een perfecte mix van vitaminen, mineralen, vet en eiwit met spelt.

35 min. bereiden
redelijk pittig
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

witbrood

1 teen

knoflook

½

rode peper

100 g

pancetta

25 g

ongezouten roomboter

300 g

gesneden prei

300 g

diepvries tuinerwten

125 ml

verse slagroom

2 tl

gedroogde dragon

300 g

speltpasta

100 g

Parmigiano Reggiano 32+ kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een perfecte mix van vitaminen, mineralen, vet en eiwit met spelt.

Aan de slag

1

Verkruimel het brood tot stukjes van ca. ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de halve rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit een ruime hapjespan zonder olie of boter en bak de pancetta in 4 min. knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

2

Bak in het achtergebleven bakvet het broodkruim, de knoflook en rode peper in 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken.

3

Maak de pan schoon. Verhit de boter in dezelfde pan en bak de prei 3 min. op hoog vuur. Voeg de erwten, slagroom en dragon toe en laat met de deksel op de pan in 10 min. gaar stoven.

4

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Neem de pan van het vuur en schenk het preimengsel in een hoge kom. Rasp de kaas en voeg toe aan het preimengsel. Pureer het preimengsel met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Giet de pasta af en meng door de saus. Verkruimel de pancetta erboven en bestrooi met het broodkruim. Serveer direct.

tip

combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.

Speltpasta met broodkruim en romige prei ZONDER.mov

Instructievideo - 02:44 min.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.