Ribeye met knoflook, yoghurt en munt
Een stevig stuk vlees geef je een frisse draai door er een lichte, kruidige yoghurtsaus bij te serveren.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 tl zwartepeperkorrels
- 2 tl zeezout
- ½ el Ketoembar gemalen koriander
- 1 el venkelzaad
- 1 el mosterdzaad
- 2 ribeye
- 2 el arachideolie
- 1 limoen (schoongeboend)
- 15 g verse munt
- 100 ml Griekse yoghurt
- ½ teen knoflook
Keukenspullen
- vijzel
- grillpan
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Doe de peperkorrels, het zeezout, koriander-, venkel en mosterdzaad in de vijzel en stamp fijn. Wrijf de ribeyes rondom in met het specerijenmengsel (rub). Laat afgedekt 30 min. buiten de koelkast marineren.
- Bestrijk het gemarineerde vlees aan beide kanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 5 min. medium. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
- Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest grof. Doe met het limoenrasp, 2 el limoensap, de yoghurt en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper, eventueel zout en de rest van het limoensap.
- Snijd het vlees in plakjes, garneer met de achtergehouden munt en serveer met de knoflook-muntyoghurt.
combinatietip:
Lekker met tomatensalsa en een rijstsalade met zwarte bonen. Zie voor de recepten elders op ah.nl/allerhande.

Vijzelen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 500 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Ribeye met knoflook, yoghurt en munt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ribeye met knoflook, yoghurt en munt
- 2 tl zwartepeperkorrels
- 2 tl zeezout
- ½ el Ketoembar gemalen koriander
- 1 el venkelzaad
- 1 el mosterdzaad
Doe de peperkorrels, het zeezout, koriander-, venkel en mosterdzaad in de vijzel en stamp fijn.
- 2 ribeye
Wrijf de ribeyes rondom in met het specerijenmengsel (rub). Laat afgedekt 30 min. buiten de koelkast marineren.
- 2 el arachideolie
Bestrijk het gemarineerde vlees aan beide kanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 5 min. medium. Keer halverwege.
Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
- 1 limoen
- 15 g verse munt
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest grof.
- 100 ml Griekse yoghurt
- ½ teen knoflook
Doe met het limoenrasp, 2 el limoensap, de yoghurt en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Breng op smaak met peper, eventueel zout en de rest van het limoensap.
Snijd het vlees in plakjes, garneer met de achtergehouden munt en serveer met de knoflook-muntyoghurt.
combinatietip:
Lekker met tomatensalsa en een rijstsalade met zwarte bonen. Zie voor de recepten elders op ah.nl/allerhande.