bewaar
Spaghetti met pittige courgette en boerenkool
Spaghetti met pittige courgette en boerenkool
bewaar

Spaghetti met pittige courgette en boerenkool

Pastagerecht met lekker veel groente en lekker veel pit.

15 min. bereiden
redelijk pittig
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse spaghetti all'uovo

2 tenen

knoflook

46 g

ansjovisfilets in olie in blik

1 el

sambal badjak

1

courgette

150 g

verse boerenkool

250 g

cherrytomaten

50 g

Pecorino Romano

Pastagerecht met lekker veel groente en lekker veel pit.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn.

2

Verhit ondertussen de ansjovisfilets met de olie in een hapjespan en duw met een pollepel de ansjovis in stukjes. Voeg de knoflook en sambal toe en fruit 2 min. op laag vuur.

3

Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in stukjes. Voeg met de boerenkool toe aan het knoflook-sambalmengsel en bak 5 min. mee op hoog vuur. Schep regelmatig om.

4

Halveer ondertussen de tomaatjes. Giet de spaghetti af en meng met de tomaten door de groenten. Schaaf de pecorino erover en serveer.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.