bewaar
Dave Myers & Si King's tortillabakjes met chilisalade
Dave Myers & Si King's tortillabakjes met chilisalade
bewaar

Dave Myers & Si King's tortillabakjes met chilisalade

Mexicaans fiesta van kruidig gehakt en frisse groenten!

45 min. bereiden
licht pittig
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

300 g

mager rundergehakt

1 tl

gemalen komijn

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

chilipoeder

2 el

tomatenpuree

½ tl

fijne kristalsuiker

300 ml

rundvleesbouillon van tablet

4

bloemtortilla's

1 tl

zonnebloemolie

½

limoen

1 krop

romainesla

3

Tasty Tom trostomaten

15 cm

komkommers

4

bosuien

40 g

cheddar

4 el

crème fraîche light

4 el

koelverse tomatensalsa

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • aluminiumfolie

Mexicaans fiesta van kruidig gehakt en frisse groenten!

Aan de slag

1

Bak het rundergehakt in 5 min. rul met de ui en knoflook in een middelgrote antiaanbakpan op hoog vuur. Roer het komijn-, koriander- en chilipoeder erdoor en bak alles al roerend 2 min.

2

Voeg de tomatenpuree, suiker en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af en stoof het gehakt op laag vuur, onder af en toe roeren, in 30 min. zacht.

3

Maak ondertussen de tortillabakjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verfrommel een stuk aluminiumfolie van 1 meter tot een bal van 10 cm doorsnee. Leg de bal op een bakplaat.

4

Bestrijk een tortilla aan één kant met een beetje olie. Drapeer de tortilla met de ingevette kant over de bal folie en vouw losjes in de vorm van een bakje. Zet 5 min. in de oven.

5

Neem de tortilla uit de oven; verwijder voorzichtig de bal folie terwijl de tortilla nog warm is. Leg de warme tortilla over een omgekeerd groot glas en druk aan, zodat het tortillabakje een platte bodem krijgt. Laat afkoelen en maak de andere bakjes op dezelfde manier. Zet de afgekoelde tortillabakjes op borden.

6

Neem de deksel van de pan en zet het vuur hoog. Verhit het gehakt al roerend 4-5 min., tot het meeste vocht verdampt is en het gehakt er vrij droog uitziet. Neem de pan van het vuur.

7

Schep de sla om met de tomaten, komkommer, bosui en het limoensap. Verdeel de salade over de tortillabakjes, breng op smaak met peper en schep het gehakt erop. Rasp er wat kaas boven en schep er een beetje crème fraîche en tomatensalsa op.

bereidingstipJe kunt kant-en-klare tomatensalsa gebruiken maar ’m ook heel makkelijk zelf maken. Bekijk het recept elders op ah.nl/allerhande.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Dave Myers & Si King's tortillabakjes met chilisalade

Mexicaans fiesta van kruidig gehakt en frisse groenten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig