Rosbief met groenten uit de oven
Een perfect gerecht om voor te bereiden.

Advertentie
Ingrediënten
- 3 takjes rozemarijn
- 4 takjes verse tijm
- 2 tenen knoflook
- 1 el dijonmosterd
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 el vloeibare honing
- 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper
- 600 g Feestfavoriet rosbief
- 100 g katenspek
- 1 prei
- 1 venkelknol
- 8 bospeentjes
Keukenspullen
- vleesthermometer
- bakplaat
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Snijd de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de knoflooktenen fijn. Meng de rozemarijn, tijm en knoflook met de mosterd, olie, honing en lemon pepper. Wrijf de rosbief in met 2 el van deze marinade. Leg de plakjes spek in 2 rijen overlappend boven elkaar. Leg de rosbief erop en vouw het spek erom.
- Was de prei en snijd in stukken. Snijd de venkel in parten en schrap de bospeentjes. Kook de groenten 3 min. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de rest van de marinade.
- Steek de thermometer in het dikste deel van de rosbief. Zet ca. 50 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven, of tot de thermometer 60 °C aangeeft. Leg de groenten in de ovenschaal en zet de laatste 20 min. bij het vlees in de oven. Serveer het vlees en de groenten op een schaal.
bewaartip:
Je kunt het vlees en de groenten 1 dag van te voren voorbereiden. Bewaar goed afgedekt in de koelkast. Braad het vlees en de groenten op de dag zelf.

Venkel bereiden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 320 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 430 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Rosbief met groenten uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rosbief met groenten uit de oven
Verwarm de oven voor op 160 °C.
- 3 takjes rozemarijn
- 4 takjes verse tijm
- 2 tenen knoflook
Snijd de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de knoflooktenen fijn.
- 1 el dijonmosterd
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 el vloeibare honing
- 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper
- 600 g Feestfavoriet rosbief
Meng de rozemarijn, tijm en knoflook met de mosterd, olie, honing en lemon pepper. Wrijf de rosbief in met 2 el van deze marinade.
- 100 g katenspek
Leg de plakjes spek in 2 rijen overlappend boven elkaar. Leg de rosbief erop en vouw het spek erom.
- 1 prei
- 1 venkelknol
- 8 bospeentjes
Was de prei en snijd in stukken. Snijd de venkel in parten en schrap de bospeentjes.
Kook de groenten 3 min. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de rest van de marinade.
Steek de thermometer in het dikste deel van de rosbief.
Zet ca. 50 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven, of tot de thermometer 60 °C aangeeft.
Leg de groenten in de ovenschaal en zet de laatste 20 min. bij het vlees in de oven. Serveer het vlees en de groenten op een schaal.
bewaartip:
Je kunt het vlees en de groenten 1 dag van te voren voorbereiden. Bewaar goed afgedekt in de koelkast. Braad het vlees en de groenten op de dag zelf.