bewaar
Bloemkool ovenschotel
Bloemkool ovenschotel
bewaar

Bloemkool ovenschotel

Lekker smeuïg van binnen en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
155waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

7 el

milde olijfolie

300 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

100 ml

halfvolle melk

55 g

amandelschaafsel

2 sneetjes

witbrood

1

bloemkool

2 el

kerriepoeder

3

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • keukenmachine

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Lekker smeuïg van binnen en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar. Giet af en stamp met 3 el olie (per 4 personen), de helft van de kaas en de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

2

Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, brood, de rest van de kaas en 3 el olie (per 4 personen) tot kruim. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kerriepoeder 1 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

3

Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en schep met de bloemkool door de aardappelpuree. Verdeel in de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven totdat de bovenkant knapperig is.

Gratineren

Instructievideo - 00:39 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkool ovenschotel

Lekker smeuïg van binnen en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig