Hollandse rösti met sperziebonensalade
Bij winterpeen en komijnekaas denk je niet een-twee-drie aan rösti. Maar waarom eigenlijk niet? Gewoon proberen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g kruimige aardappelen
- 150 g winterpeen
- 150 g komijnekaas
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g verse sperziebonen
- 150 g cervelaatworst
- 3 el olijfolie frisse citroen
Keukenspullen
- keukenmachine
- koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp. Rasp ook de winterpeen en komijnekaas in de keukenmachine. Meng de aardappel, peen en kaas. Verhit de olie in een koekenpan en schep het aardappelmengsel erin. Druk aan en bak 12 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur hoger en bak nog 5 min. Keer de aardappelkoek met behulp van 2 borden. Laat weer in de pan glijden en bak nog 10 min. op middelhoog vuur totdat de koek goudbruin is. Zet het vuur iets lager als de rösti te donker wordt.
- Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een schaal.
- Verwijder ondertussen het vel van de worst en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de cervelaatblokjes in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Besprenkel de sperziebonen met de citroenolie en bestrooi met de cervelaatcroutons. Laat de rösti op een schaal glijden en snijd vóór het serveren in punten.
variatietip:
Liever geen vlees? Vervang de worst dan door pinda’s of hazelnoten.

Sperziebonen schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 31 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 815 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Hollandse rösti met sperziebonensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hollandse rösti met sperziebonensalade
- 600 g kruimige aardappelen
- 150 g winterpeen
- 150 g komijnekaas
- 3 el traditionele olijfolie
Meng de aardappel, peen en kaas. Verhit de olie in een koekenpan en schep het aardappelmengsel erin. Druk aan en bak 12 min. op middelhoog vuur.
Draai het vuur hoger en bak nog 5 min. Keer de aardappelkoek met behulp van 2 borden.
Laat weer in de pan glijden en bak nog 10 min. op middelhoog vuur totdat de koek goudbruin is. Zet het vuur iets lager als de rösti te donker wordt.
- 500 g verse sperziebonen
- 150 g cervelaatworst
Verwijder ondertussen het vel van de worst en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de cervelaatblokjes in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 3 el olijfolie frisse citroen
Besprenkel de sperziebonen met de citroenolie en bestrooi met de cervelaatcroutons. Laat de rösti op een schaal glijden en snijd vóór het serveren in punten.
variatietip:
Liever geen vlees? Vervang de worst dan door pinda’s of hazelnoten.