Piz­za van naan­brood met ve­ga­ge­hakt

Pizza zonder vlees of vis, met vegagehakt en een bodem van Indiaas brood.

(62) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Pizza zonder vlees of vis, met vegagehakt en een bodem van Indiaas brood. 4 personen
3 62

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak het fijngehakt 4 min. op hoog vuur. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd deze fijn. Voeg met de bruschetta tomaatsalade toe aan het gehakt, breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Leg de naanbroden op 2 bakplaten en verdeel het gehaktmengsel erover. Verkruimel de kaas erboven. Zet ca. 10 min. in het midden van de oven. Meng de rest van de olie met de balsamicoazijn tot een dressing.
  3. Halveer de tomaten. Schep ze door de dressing met 2/3 van de rucola. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Garneer de naanpizza’s met de rest van de rucola en serveer met de tomatensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.650 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Pizza van naanbrood met vegagehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za van naan­brood met ve­ga­ge­hakt

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 350 g vega fijngehakt

Verhit de olie in een koekenpan en bak het fijngehakt 4 min. op hoog vuur.

3
  • 15 g verse basilicum
  • 150 g bruschetta tomaatsalade

Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd deze fijn. Voeg met de bruschetta tomaatsalade toe aan het gehakt en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
  • 4 naanbroden naturel
  • 200 g witte kaas

Leg de naanbroden op 2 bakplaten en verdeel het gehaktmengsel erover. Verkruimel de kaas erboven. Zet ca. 10 min. in het midden van de oven.

5
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Meng de olie met de balsamicoazijn tot een dressing.

6
  • 360 g snoepgroente tomatenmix
  • 50 g rucola

Halveer de tomaten. Schep ze door de dressing met de rucola. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

7
  • 25 g rucola

Garneer de naanpizza’s met de rucola en serveer met de tomatensalade. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.