Piz­za van naan­brood met ve­ga­ge­hakt

Pizza zonder vlees of vis, met vegagehakt en een bodem van Indiaas brood.

(63) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Pizza zonder vlees of vis, met vegagehakt en een bodem van Indiaas brood. 4 personen
3 63

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit ¼ olie in een koekenpan en bak het fijngehakt 4 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen ⅓ van de tomaten in kwarten en de basilicumblaadjes fijn. Neem het fijngehakt van het vuur en meng er de gesneden tomaat, het basilicum en de tomaatsalade door. Leg de naanbroden op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verkruimel de witte kaas en verdeel de helft over de broden. Schep het fijngehaktmengsel erop en verdeel de rest van de kaaskruimels erover.
  2. Bak de naanpizza’s ca. 10 min. boven elkaar in de oven. Wissel de platen halverwege. Halveer ondertussen de rest van de tomaten en doe met ⅔ rucola in een schaal. Meng de rest van de olie met de balsamicoazijn tot een dressing en schep door de tomaten-rucolasalade. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de rucola erover. Serveer met de tomatensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 880 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in

Pizza van naanbrood met vegagehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za van naan­brood met ve­ga­ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Pizza van naanbrood met vegagehakt stap 1.mov

Instructievideo

00:04 min.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 350 g vega fijngehakt
  • 150 g snoepgroente tomatenmix
  • 15 verse basilicum

Verhit de olie in een koekenpan en bak het fijngehakt 4 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en de basilicumblaadjes fijn.

Pizza van naanbrood met vegagehakt stap 2.mov

Instructievideo

00:16 min.

3
3
  • 150 g bruschetta tomaatsalade

Neem het fijngehakt van het vuur en meng er de gesneden tomaat, het basilicum en de tomaatsalade door.

Pizza van naanbrood met vegagehakt stap 3.mov

Instructievideo

00:26 min.

4
4
  • 4 naanbroden naturel
  • 200 g witte kaas

Leg de naanbroden op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verkruimel de witte kaas en verdeel de helft over de broden.

Pizza van naanbrood met vegagehakt stap 4.mov

Instructievideo

00:32 min.

5
5

Schep het fijngehaktmengsel erop en verdeel de rest van de kaaskruimels erover.

Pizza van naanbrood met vegagehakt stap 4.mov

Instructievideo

00:32 min.

6
6

Bak de naanpizza’s ca. 10 min. boven elkaar in de oven. Wissel de platen halverwege.

Pizza van naanbrood met vegagehakt stap 1.mov

Instructievideo

00:04 min.

7
7
  • 350 g snoepgroente tomatenmix
  • 50 g rucola

Halveer ondertussen de rest van de tomaten en doe met de rucola in een schaal.

Pizza van naanbrood met vegagehakt stap 6.mov

Instructievideo

00:26 min.

8
8
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Meng de rest van de olie met de balsamicoazijn tot een dressing en schep door de tomaten-rucolasalade.

Pizza van naanbrood met vegagehakt stap 5.mov

Instructievideo

00:14 min.

9
9
  • 25 g rucola

Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de rucola erover. Serveer met de tomatensalade.

Pizza van naanbrood met vegagehakt

Instructievideo

02:24 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.