bewaar
Roti met bloemkool, prei en kip
Roti met bloemkool, prei en kip
bewaar

Roti met bloemkool, prei en kip

Alle ingrediënten gaan in één pan. Even roeren... Klaar!

20 min. bereiden
181waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

traditionele olijfolie

300 g

kipfilet

1

ui

1 teen

knoflook

2 el

vadouvan kruidenmix

600 g

bakaardappeltjes

350 g

koelvers bloemkoolroosje

300 g

gesneden prei

350 ml

kraanwater

1 pak

Rosita's Surinaamse rotivellen

Dit heb je nodig

  • wok met deksel

Alle ingrediënten gaan in één pan. Even roeren... Klaar!

Aan de slag

1

Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in de wok en bak de kipfilet in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en vadouvan toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de aardappel toe en bak 5 min. mee. Schep af en toe om.

2

Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in kwarten. Voeg met de prei en het water toe aan het kip-aardappelmengsel en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bereid ondertussen de rotipannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een rotipannenkoek en verdeel het bloemkool-kipmengsel erover.

tip

serveertipBestrooi met 50 g cashewnoten voor extra bite.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.