Nigiri sushi
Nigiri sushi
bewaar
bewaar

Nigiri sushi

Zelfgemaakt het allerlekkerst: met zalm, garnalen en avocado.

1 uur 25 min. bereiden
15 min. wachten
120waarderingen

12 ingrediënten

Aan de slag

1

Spoel de rijst af in een zeef onder koud stromend water tot het water bijna niet meer wit kleurt. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg het water toe en breng aan de kook. Kook de rijst met deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek, doe de deksel weer op de pan en laat 15 min. staan.

2

Verwarm de azijn, het zout en de suiker en roer tot de suiker en zout zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal (geen metaal!). Sprenkel de dressing erover. Schep voorzichtig om en waaier koel met een waaier of een krant. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Vorm met natte handen ca. 40 blokjes van de rijst van 1.5 x 4 cm. Snijd het zalmhaasje in 10 dunne plakjes van 1.5 x 4 cm. Leg de zalm op de rijstblokjes. Verwijder de staartjes van de cocktailgarnalen, snijd ze in de lengte bijna doormidden en klap ze open. Leg ze op een kwart van de rijstblokjes. Knip 2 norivellen in repen van 2 cm breed en wikkel ze om 10 rijstblokjes. Plak de uiteinden vast met wat water. Verdeel er de Hollandse garnalen over.

4

Knip het overgebleven norivel in repen van een ½ cm. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes op de maat van de blokjes rijst. Leg ze op de rijst, wikkel de nori eromheen en plak vast met wat water.

5

Serveer de nigiri sushi direct, met de ingelegde gember, sojasaus en eventueel wat wasabi.

algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
bereidingstipZet een bakje water op het aanrecht klaar voor je handen, als je de rijstblokjes maakt. Zo blijft de rijst niet aan je handen plakken.

Nigiri sushi

Instructievideo - 04:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Nigiri sushi

Zelfgemaakt het allerlekkerst: met zalm, garnalen en avocado.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig