bewaar
Antonio Carluccio’s gevulde tomaten uit de oven
Antonio Carluccio’s gevulde tomaten uit de oven
bewaar

Antonio Carluccio’s gevulde tomaten uit de oven

Munt en ansjovis maken van dit bijgerecht een feest.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

60 g

risottorijst

3 takjes

verse munt

8

ansjovisfilets in olie in blik

1 teen

knoflook

4

vleestomaten

4 el

traditionele olijfolie

Munt en ansjovis maken van dit bijgerecht een feest.

Aan de slag

1

Verhit de oven tot 180 °C. Kook de rijst 7 min. in kokend water met zout, giet hem af en laat hem afkoelen. Hak ondertussen de munt grof. Laat de ansjovis uitlekken en hak fijn. Pel de knoflook en hak ragfijn.

2

Snijd aan de kant van het kroontje een kapje van de tomaten en gebruik dit als dekseltje. Schep de kern en het sap uit de tomaten. Doe de kern en het sap bij de rijst in een kom. Meng er de munt, ansjovis, knoflook, olijfolie en zout en peper door. Schep de vulling in de tomaten en zet de kapjes erop. Zet ze circa 25 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte. Serveer ze gegarneerd met munt. Bon appétit!

algemeenBron: Mijn beste Italiaanse recepten, Antonio Carluccio

Antonio Carluccio's gevulde tomaten uit de oven

Instructievideo - 03:22 min.