Herfstige boerenkoolstoof met ei en een baguette erbij
Het toppunt van smeuïg: de eieren zijn gegaard in gestoofde boerenkool met paprika en tomaat.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 1 rode puntpaprika
- 1 sjalot
- 25 g ongezouten roomboter
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
- 2 tl gedroogde oregano
- 0.2 tl chilivlokken
- 300 g verse boerenkool
- 350 ml tomato frito
- 4 middelgrote eieren
- 2 ambachtelijke lichtbruine baguettes
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 210 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was en halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Maak de sjalot schoon en snijd in dunne halve ringen. Verhit de boter in de hapjespan en fruit de paprikapoeder, oregano en chilivlokken 1 min.
- Voeg de knoflook, paprika, sjalot en boerenkool toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomato frito, 50 ml water, peper en eventueel zout toe en stoof 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.
- Maak 4 holtes in de pan, breek in elke holte een ei en bestrooi met (versgemalen) peper. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur gaar worden.
- Bak ondertussen de baguettes in ca. 7 min. in het midden van de oven. Snijd het brood in stukken en serveer bij de stoof.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Boerenkoolstoof met ei
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 790 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.825 mg
- vezels 13 g
Pittigheid
Ook te zien in
Herfstige boerenkoolstoof met ei en een baguette erbij
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Herfstige boerenkoolstoof met ei en een baguette erbij
Verwarm de oven voor op 210 °C.
- 1 teen knoflook
- 1 rode puntpaprika
Was en halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
- 1 sjalot
- 25 g ongezouten roomboter
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
- 2 tl gedroogde oregano
- 0.2 tl chilivlokken
Maak de sjalot schoon en snijd in dunne halve ringen. Verhit de boter in de hapjespan en fruit de paprikapoeder, oregano en chilivlokken 1 min.
- 300 g verse boerenkool
Voeg de knoflook, paprika, sjalot en boerenkool toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
- 350 ml tomato frito
Voeg de tomato frito, 50 ml water, peper en eventueel zout toe en stoof 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.
- 4 middelgrote eieren
Maak 4 holtes in de pan, breek in elke holte een ei en bestrooi met (versgemalen) peper.
Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur gaar worden.
- 2 ambachtelijke lichtbruine baguettes
Bak ondertussen de baguettes in ca. 7 min. in het midden van de oven. Snijd het brood in stukken en serveer bij de stoof.