bewaar
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
bewaar

Britse gehaktpasteitjes met pastinaak

Het crunchy bladerdeeg met de kruidige gehaktvulling is om van te watertanden.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
183waarderingen

Ingrediënten

6 personen

200 g

pastinaak

1

ui

10 g

verse selderij

300 g

rundergehakt

2 el

Lea & Perrins worcestershiresauce

2 tl

milde paprikapoeder

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het crunchy bladerdeeg met de kruidige gehaktvulling is om van te watertanden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en rasp grof. Snipper de ui en snijd de selderij fijn.

2

Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, worcestershiresauce en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af. Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes. Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei. Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

tip

combinatietipLekker bij een stamppot of bij aardappelpuree en een groene salade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.