bewaar
Chinesekoolrolletjes met gehakt
Chinesekoolrolletjes met gehakt
bewaar

Chinesekoolrolletjes met gehakt

Je staat nog geen half uurtje in de keuken en toch heb je een heel bijzonder gerecht.

25 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

Chinese kool

2 el

zonnebloemolie

300 g

half-om-halfgehakt

2 tl

5 kruidenpoeder

600 g

diepvries oosterse wokgroenten

2 zakjes

mix voor aardappelpuree

15 g

verse koriander

4 el

katjang pedis

Je staat nog geen half uurtje in de keuken en toch heb je een heel bijzonder gerecht.

Aan de slag

1

Breng een pan water met zout aan de kook. Haal 4 bladeren per persoon los van de Chinese kool, snijd de harde nerf eruit en kook de bladeren 1 min. Spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.

2

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak het gehakt met de 5-kruidenpoeder in 6 min. rul. Voeg de bevroren wokgroente toe en roerbak 5 min. op hoog vuur.

3

Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking . Snijd de koriander grof en schep door de puree. Leg de koolbladeren naast elkaar, verdeel het gehakt-groentemengsel erover en rol op. Bestrooi met de katjang pedis. Serveer met de puree.