Kipfingers met notenkorst

Krokante kipstukjes, gebakken in paprikapoeder en broodkruim

545 kcal

25 min. bereiden

2.9/5

(88)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine


2013 nr. 11 - Oven aan!

Aan de slag

  1. Snijd de korsten van het brood. Rooster het brood lichtbruin en maal fijn in de keukenmachine. Schep het broodkruim in een diep bord. Maal de amandelen, paprikapoeder, het zeezout en de peper in de keukenmachine fijn. Meng door het broodkruim.

  2. Splits eieren. Klop eiwit los in een ander diep bord. De eidooiers worden niet gebruikt. Snijd de kipfilet in repen van 2 cm breed en bestrooi met peper en eventueel zout. Haal de repen eerst door het eiwit en daarna door het notenkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfingers op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.

  • bereidingstipZorg ervoor dat de olie heet is voordat je de kip in de pan doet: dan wordt het korstje krokant.
  • Eieren splitsen

    Instructievideo - 00:36 min.

Wat vond je van dit recept?

Kipfingers met notenkorst

Krokante kipstukjes, gebakken in paprikapoeder en broodkruim

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig