Koffiepauze tijdens werktijd

In Nederland worden wereldwijd gemiddeld de meeste koppen koffie per dag gedronken, waarvan het overgrote deel tijdens werktijd. Toch gunnen we onszelf vaak geen tijd om rustig een kopje koffie te drinken, terwijl het, ook wanneer je thuiswerkt, erg belangrijk is om regelmatig kleine pauzes te nemen. Lees hier waarom koffiepauzes belangrijk zijn en hoe je ze, thuis of op het werk, het beste in kan vullen.

Ook tijdens het thuiswerken is het belangrijk om voor jezelf een koffiepauze in te lassen.

Met een koffiepauze reset je je brein

Tijdens een werkdag is het belangrijk om tijd uit te trekken voor pauzes. Een pauze geeft je de mogelijkheid om even te ontspannen, zodat je brein zich kan resetten. Wanneer je brein geen rust krijgt, zal je concentratie steeds meer achteruit gaan waardoor je minder productief wordt.

Maar hoe lang moet een pauze duren om ook echt effectief te zijn? Je pauze is pas effectief vanaf een kwartiertje, dus neem vooral de tijd om te ontspannen en ga er even lekker bij zitten!

Jouw koffiepauze met Starbucks

Geniet je wel écht van jouw vers gezette koffie of ga je meteen door met je volgende taak? Echt de tijd nemen voor een heerlijke kop koffie kan jou de energieboost geven om weer lekker verder te gaan.Bekijk alle Starbucks koffie
Neem eens een verantwoorde lekkernij bij je kopje koffie of thee.

Lekker (verantwoord) voor bij de koffie

Bij een kop koffie is het natuurlijk lekker om koek of chocolade te nemen, maar wanneer je meerdere koppen koffie per dag drinkt en telkens wat lekkers erbij neemt, lopen de suikers al snel op. Vervang daarom een stroopwafel of sprits een keer door een mueslibol of een stuk fruit. Of bak zelf een bananenbrood of haverkoekjes zonder suiker om mee te nemen naar je werk.

Tip: zorg op de werkplek voor genoeg verantwoorde alternatieven voor bij de koffie. Zet bijvoorbeeld altijd een gevulde fruitschaal neer.

Er zijn genoeg alternatieven voor een bakje koffie, zoals een kopje thee of een ijskoffie.

Alternatieven voor koffie

Soms wil je net even wat anders drinken tijdens de koffiepauze. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om uit te kiezen. Bijvoorbeeld een kop thee met verse gember of munt. Je kan ook kiezen voor een heerlijke kop warme chocolademelk of een kopje soep.

Drink je liever iets kouds? Drink dan water met een smaakje. Breng zelf je water op smaak met bijvoorbeeld munt, citroen of komkommer. Of neem kant-en-klaar water met een smaakje.

4 uur Cup-a-Soup, dat houdt je scherp!

Help jouw collega's de 4-uur dip te verslaan met Cup-a-Soup! Na een hele dag koffie en thee is Cup-a-Soup het ideale hartige tussendoortje: makkelijk te bereiden en klaar in een minuut. 4 uur Cup-a-Soup: dat zouden meer mensen moeten doen!Bekijk alle soorten Cup-a-Soup

Populair van Cup-a-Soup:

Er zijn genoeg alternatieven voor een bakje koffie, zoals een kopje thee of een ijskoffie.

Variëren met koffie

Heb je een keer zin in iets anders? Probeer eens één van deze koffievariaties:

Bekijk ijskoffie recepten

Meer lezen?

Gezond lunchen in de pauze

Wat is precies gezond om te eten tijdens de lunch en hoe zorg je voor genoeg variatie? We geven je tips en inspiratie om gezond te lunchen op je werkdag.

Lees meer over gezond lunchen
Tips en inspiratie om samen met het bedrijf lekker te lunchwandelen I Albert Heijn

Lunchwandelen

Hoe motiveer jij jezelf en je collega's om tijdens de pauze te gaan wandelen? En wat kun je hiervoor gebruiken? Heerlijke lunchrecepten to-go en meer vind je op onze pagina.

Lees alles lunchwandelen

5 tips voor de (digitale) vrijmibo

Niets zo gezellig als een vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) met collega's. Ook online! En zoveel moeite hoeft de organisatie niet te kosten. Doe inspiratie op voor een succesvolle (digitale) vrijmibo!

Lees meer over de vrijmibo