Tips en inspiratie

Een klein succes, een groot succes, een jubileum of een verjaardag: er is altijd iets te vieren met collega's. En daar hoort een lekkere traktatie bij. Om er zeker van te zijn dat iedere collega mee kan genieten, doe je er goed aan om een gezonde traktatie op werk uit te delen. Maar welke opties zijn er? En hoe kan je trakteren als je 1,5 meter afstand moet houden? Wij geven je graag antwoord op deze vragen!

Gezonde traktaties geven nu we op afstand werken? Het kan via Albert Heijn.

Trakteren op afstand

Veilig werken betekent in deze tijd dat we afstand van elkaar moeten houden. We werken digitaal of houden op de werkvloer 1,5 meter afstand van elkaar.

Juist in deze situatie is trakteren een goede manier om de sfeer onderling te verbeteren. Maar hoe doe je dat? Als je digitaal werkt kan je traktaties bestellen en ze per stuk naar je collega's sturen. Als je op de werkvloer komt en afstand moet houden, kan je voor iedereen een traktatie in eigen verpakking neerleggen.

Lees meer over trakteren in het algemeen
Wat zijn voorbeelden van gezonde traktaties? Bekijk het op Albert Heijn.

Voorbeelden van gezonde traktaties

Het kan een uitdaging zijn om een gezonde traktatie op werk uit te delen, omdat iedere collega een eigen eetpatroon en levensstijl heeft. Je zet al een stap in de goede richting als je niet trakteert op snoep en koek. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden van alternatieven. Denk aan snoepgroente met dips en fruit.

Groentechips worden ook vaak als alternatief genoemd. Deze zijn niet per se gezonder dan gewone chips. Ze bevatten minder calorieën, maar bevatten net zoveel vet en de vitaminen gaan grotendeels verloren door het frituren.

Zelf aan de slag

Groente en fruit trakteren is makkelijk. Je hoeft het enkel te bestellen of in de winkel aan te schaffen. Ben jij echter een keukenprins of -prinses, die graag een traktatie klaarmaakt? Collega's zullen het ongetwijfeld enorm waarderen wanneer zij ontdekken dat jij veel moeite in het maken van je traktaties hebt gestoken.

Gelukkig zijn er genoeg recepten voor gezonde traktaties te vinden. Wij delen onze favorieten met je!

Alles bezorgd krijgen voor jouw gezonde traktatie?

Wil je alles voor een gezonde trakatie op het werk bij Albert Heijn bestellen en het op de zaak laten bezorgen? Dat kan met een zakelijk account. Met actiecode PMNMK4418 krijg je als zakelijke klant 30 dagen gratis bezorging.

Maak een zakelijk account aan