Avatar

Eigen recept van... Mario Trog

Aardappelsalade met spekjes, cornichons en citroenschil

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Slank, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Frans

Laatst aangepast: 05 apr. 2016, 13:21 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram vastkokende aardappelen (ongeschild 900 g)
  • 3 eetlepels vloeibare boter
  • 100 gram magere gerookte spekblokjes of reepjes
  • 1 bolle eetlepel kappertjes
  • 10 cornichons of andere kleine augurkjes
  • 1 ui, middelgroot
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 3 eetlepels verse gesneden platte peterselie
  • 125 ml zure room
  • zout en versgemalen peper

Materialen

  • kookpan, braadpan, rasp, vergiet, slaschaal

Bereiden

Kook de aardappelen in de schil, in water met zout en een beetje bouillonpoeder, iets korter dan normaal (ca. 17 minuten voor de gemiddelde aardappelgrootte). Giet ze af in de vergiet, spoel ze af (om het gaarproces te stoppen) en laat afkoelen. Trek met een dun mesje de schil er zo heet mogelijk af (gaat dan nog het makkelijkst).

Snij, als de aardappelen verder afgekoeld zijn, ze in schijven van minder dan een cm.

Bak de spekjes uit in de vloeibare boter.

Snij de cornichons in plakjes en snij de platte peterselie fijn. Snipper de ui. Rasp de citroenschil met een fijne rasp.

Doe de zure room in de slakom en meng met de aardappelen en de kappertjes en een klein beetje 'aanhangend' vocht van de kappertjes. Zorg dat de aardappelschijfjes niet op elkaar plakken.

Voeg vervolgens de spekjes (zonder het vet), de ui, de cornichons, de citroenschil, de peterselie toe en meng.

Maak af op smaak met wat zout en zeker de versgemalen peper.

Bronvermelding

andere bron, met aanpassingen

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.