Avatar

Eigen recept van... Charley Baak

Rotelle met kip, tomaten en champignons

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 11 jul. 2006, 23:03 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 doosje champignons (250g)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 pakje sugo Italiano met kruiden (AH, 360 ml)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 eetlepels zilveruitjes
  • 400 gram rotelle
  • 5 takjes peterselie
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Materialen

  • 1 plastic zak, groot genoeg voor 4 kipfilets.

Bereiden

Kipfilets in repen snijden. In plastic zak zout, peper en bloem mengen. Reepjes kip toevoegen en omschudden zodat alle stukjes met een dun laagje bloem bedekt zijn. Champignons schoonvegen, plakje van steel snijden en champignons in vieren snijden.

In grote koekenpan boter smelten. Kip en champignons toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Sugo en wijn toevoegen. Zilveruitjes onder de kraan afspoelen, droogdeppen en aan saus toevoegen. Afgedekt ca. 15 minuten zachtjes koken. In grote pan ruim water aan de kook brengen, zout en rotelle toevoegen en al dente (beetgaar, zie verpakking) koken. Peterselie fijnhakken.

Pasta afgieten, laten uitlekken en over vier borden verdelen. Saus op rotelle scheppen en bestrooien met peterselie. Kaas apart erbij geven.

(Recept uit boek Pasta van Albert Heijn, uit 1998, met kleine aanpassing: 4 in plaats van 2 eetlepels zilveruitjes. In plaats van verse peterselie, kun je ook gehakte gedroogde peterselie gebruiken.)

Bronvermelding

boek Pasta van Albert Heijn, uit 1998

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.