Avatar

Eigen recept van... Carla Brouwer

Rode bessen siroop

Anders, Drankje, 20 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 720 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 29 jun. 2009, 21:45 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo Rode Bessen
  • 1 1/2 kilo suiker

Materialen

  • Grote Pan ,vergiet,kaasdoek, schone flessen, trechter

Bereiden

Bessen wassen en met steeltjes en al in grote pan doen. Bessen kneuzen en zoveel water erbij doen zodat ze net onder staan. Al roerende verwarmen en 10 min. tegen de kook aan houden. Vergiet bekleden met schone natgemaakte kaasdoek en hierin de vruchten met aanhangend sap minimaal 12 uur uitlaten lekken.

Het vruchtensap afmeten en per liter sap 1 1/2 kg suiker gebruiken.

Hte citroenzuur in een beetje kokend water oplossen en af laten koelen.Suiker en koude citroenzuur bij het koude sap doen en al roerende de suiker op laten lossen, niet meer verwarmen . zodra de suiker is opgelost de siroop overdoen in de schoongemaakte flessen,afsluiten en koel en donker bewaren.

Bronvermelding

Oud kookboek van de huishoudschool

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.