Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'! Boemboe bali kip', van Frieda

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 70 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 06 okt. 2017, 13:31 | 80 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 1 grote ui
  • zout en peper
  • 2 eetl ketjap
  • 1 mespuntje gemberpoeder
  • 1 stukje kentjoer
  • 0,5 struik sereh of
  • 1 tl serehpoeder
  • 1 tl boemboe sesate
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 0,5 citroen, geperst
  • 2 eetl goede olie
  • 1,5 schepje suiker
  • 2 eetl water
  • 2 tl sambal

Bereiden

De kip in stukken snijden en in de olie braden. Als de kip mooi bruin is, er uit halen en de fijn gehakte ui met de knoflook in de pan fruiten.

-

Papje maken van het water, de ketjap, gemberpoeder, sambal, boemboe sesate, citroen, suiker. Dit even mee fruiten in het uien-knoflookmengsel. Het water gaat er dan bij en de sereh ( serehpoeder mag ook ) en de kentjoer.

Stoven tot de kip gaar is en het papje (boemboe) is ingedikt.

-

Een authentiek heerlijk recept voor de liefhebber.

Bronvermelding

Frieda

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.