Pompoenstamp met paksoi en speklapjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl zonnebloem of arachideolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram pompoen, in blokjes
  • 400 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 400 gram speklappen, in brede repen
  • 2 eetl kerriepoeder
  • 1/2 eetl bloem
  • 2 eetl boter
  • 1 paksoi, in fijne reepjes
  • zout en peper

Bereiden

Verhit 1 eetl. olie in een grote pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en pompoen toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de aardappel en een snuf zout toe. Voeg zoveel water toe dat alles onderstaat en laat afgedekt 15-20 min. garen. Meng de speklapjes met zout, kerriepoeder en bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak hierin het vlees op middelhoge stand goudbruin en gaar. Voeg de boter in klontjes toe en roer de aanbaksels in de pan los voor een jus. Giet de aardappels en pompoen af en stamp tot een grove puree. Schep de paksoi erdoor en verwarm nog 1 minuut op een lage stand. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Serveer met de speklapjes en de jus.

Bronvermelding