Stamppot met rucola, oude kaas en knoflook

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-10-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 zakken rucola van 75 gram
  • 250 gram oude kaas, verbrokkeld
  • 3 eetl olijfolie
  • 10 tenen knoflook, ongepeld en gehalveerd
  • 150 ml melk
  • zout en peper
  • 25 gram boter
  • nootmuskaat

Bereiden

Kook de aardappelen in water met zout. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg al roerende met een houten spatel zo veel melk toe, dat het een smeuige puree wrdt. Voeg de boter toe en zet de pan terug op een zacht vuur en roer totdat alle boter gesmolten is. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng de rucola door de puree en warm de stamppot nog even door. Meng de helft van de kaas door de stamppot. Verwarm de tenen knoflook in 3 eetl. olijfolie en laat de tenen zacht worden en licht kleuren. Schep de knoflook op een bordje en haal de schil eraf. Schep de gepofte knoflook door de stamppot. Serveer de stamppot in diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.

Bronvermelding