Menu
Courgettesoep van oma, met kerrie, paprika en mosterd
Ingrediënten
- zie bereiding
Bereiden
2 grote courgettes (+- 30cm)
2 uien
2 knoflookteentjes
1 eetlepel mosterd
1 koffielepel kerriepoeder
Veel milde kerrie en zoete paprikapoeder
1 koffielepel paprikapoeder
1,5 l kippebouillon = 2,5 blokjes
1.5 eetlepel olie
eventueel een scheutje room
Snij de courgettes in blokjes, de uien in reepjes en pers de knoflookteentjes uit. Stoof deze groenten aan in olie.
Voeg mosterd, kerrie en paprikapoeder toe en laat eventjes bakken.
Giet de kippebouillon erbij. Kook de groenten gaar in +- 20 min.
Mix de soep met een staafmixer.
Serveer de soep warm. Doe er eventueel een scheutje room door.
Heel lekker is het om er gruyèrekaas aan toe te voegen en eventueel brootcroûtons bij te voegen.