Courgettesoep van oma, met kerrie, paprika en mosterd

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

2 grote courgettes (+- 30cm) 2 uien 2 knoflookteentjes 1 eetlepel mosterd 1 koffielepel kerriepoeder Veel milde kerrie en zoete paprikapoeder 1 koffielepel paprikapoeder 1,5 l kippebouillon = 2,5 blokjes 1.5 eetlepel olie eventueel een scheutje room Snij de courgettes in blokjes, de uien in reepjes en pers de knoflookteentjes uit. Stoof deze groenten aan in olie. Voeg mosterd, kerrie en paprikapoeder toe en laat eventjes bakken. Giet de kippebouillon erbij. Kook de groenten gaar in +- 20 min. Mix de soep met een staafmixer. Serveer de soep warm. Doe er eventueel een scheutje room door. Heel lekker is het om er gruyèrekaas aan toe te voegen en eventueel brootcroûtons bij te voegen.

Bronvermelding