Menu
'Amsterdamse korstjes' Een oud recept, van de tijd dat de Amsterdamse weeskindjes deze korstjes nog als een soort geschenk ontvingen
Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 01-04-2011 | 6 keer bewaard
Ingrediënten
- -150 g honing
Bereiden
-150 g honing
-3/4 l water
-250 g roggebloem
-100 g bruine basterdsuiker
-100 g honing
-7 g hertshoornzout(amoniumcarbonaat)
-20 g koekkruiden
-1 ei
Voorbereiding:
-breng de 150 g honing met het water aan de kook en roer de roggebloem erdoor
-laat dit mengsel enkele uren rusten op een koele plek
Bereidingswijze:
-kneed er dan de andere ingredienten door
-verdeel dit deeg dan in porties van elk 50 g
-vorm nu van elke portie 2 rolletjes van circa 10 cm en leg deze tegen elkaar op een beboterd bakblik, met een afstand van 3 cm tussen elk paar
-druk ze wat plat en bestrijk ze met het losgeklopte ei
-bak de korstjes gaar en bruin
BAKTIJD= 25 a 30 min op 275?C
Bronvermelding
amsterdam boek