'Amsterdamse korstjes' Een oud recept, van de tijd dat de Amsterdamse weeskindjes deze korstjes nog als een soort geschenk ontvingen

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-04-2011 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • -150 g honing

Bereiden

-150 g honing -3/4 l water -250 g roggebloem -100 g bruine basterdsuiker -100 g honing -7 g hertshoornzout(amoniumcarbonaat) -20 g koekkruiden -1 ei Voorbereiding: -breng de 150 g honing met het water aan de kook en roer de roggebloem erdoor -laat dit mengsel enkele uren rusten op een koele plek Bereidingswijze: -kneed er dan de andere ingredienten door -verdeel dit deeg dan in porties van elk 50 g -vorm nu van elke portie 2 rolletjes van circa 10 cm en leg deze tegen elkaar op een beboterd bakblik, met een afstand van 3 cm tussen elk paar -druk ze wat plat en bestrijk ze met het losgeklopte ei -bak de korstjes gaar en bruin BAKTIJD= 25 a 30 min op 275?C

Bronvermelding