Menu
Couscous met speculoos
Ingrediënten
- zie bereiding
Bereiden
- 250 g couscous
- 350 ml kokend water en 1 groentebouillonblokje
- 200 g bacon, julienne gesneden
- 8 zongedroogde tomaten, fijn gesneden
- 4 stengels pijpajuin, fijn gesneden
- 4 takjes verse basilicum, 3 eetlepels tijm, 2 eetlepels rozemarijn
- 250 g verse oesterzwammen
- 125 g mozzarella, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel rozijnen
- 3 speculoosjes, verkruimeld
- 1 à 2 eetlepels groene pesto
- blok kaas om te raspen
Zo maak je het:
- Los het blokje groentebouillon op in kokend water en giet over de couscous. Laat een paar minuten wellen en maak de korreltjes los met een vork.
- Bak de reepjes bacon en de oesterzwammen en meng ze onder de couscous.
- Voeg er nu de zongedroogde tomaten, pijpajuin, blokjes mozzarella, verse kruiden, rozijnen en speculooskruimels aan toe.
- Meng alles goed onder elkaar en werk er tot slot de pesto onder.
- Schep je couscous in een vuurvaste schotel, rasp er nog wat kaas overheen, kruid met peper en schuif 5 minuutjes onder de grill.