Couscous met speculoos

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

- 250 g couscous - 350 ml kokend water en 1 groentebouillonblokje - 200 g bacon, julienne gesneden - 8 zongedroogde tomaten, fijn gesneden - 4 stengels pijpajuin, fijn gesneden - 4 takjes verse basilicum, 3 eetlepels tijm, 2 eetlepels rozemarijn - 250 g verse oesterzwammen - 125 g mozzarella, in blokjes gesneden - 1 eetlepel rozijnen - 3 speculoosjes, verkruimeld - 1 à 2 eetlepels groene pesto - blok kaas om te raspen Zo maak je het: - Los het blokje groentebouillon op in kokend water en giet over de couscous. Laat een paar minuten wellen en maak de korreltjes los met een vork. - Bak de reepjes bacon en de oesterzwammen en meng ze onder de couscous. - Voeg er nu de zongedroogde tomaten, pijpajuin, blokjes mozzarella, verse kruiden, rozijnen en speculooskruimels aan toe. - Meng alles goed onder elkaar en werk er tot slot de pesto onder. - Schep je couscous in een vuurvaste schotel, rasp er nog wat kaas overheen, kruid met peper en schuif 5 minuutjes onder de grill.

Bronvermelding