Mijn AH Miles

Hoe spaar ik Mijn AH Miles?

Koppel je Air Mileskaart aan je Bonuskaart via ah.nl of via de AH app als dit nog niet het geval was. Daarna hoef je alleen maar je Bonuskaart bij AH te (laten) scannen. Bij elke €2,50 aan boodschappen* krijg je 1 AH Mile. Met een AH premium abonnement krijg je er zelfs 2.

Je ziet je saldo terug in de AH app onder de tegel 'Mijn AH Miles'. Dit saldo wordt binnen 48 uur bijgewerkt na het boodschappen doen of één keer per week als je online boodschappen doet.

Je kan ook je Air Mileskaart los scannen aan de kassa, maar je moet dan ook nog een Bonuskaart scannen. Zonder Bonuskaart kan je geen Miles sparen. Je gespaarde Miles zijn vijf jaar geldig.

Winkel je online?

Dan krijg je automatisch Miles als je jouw Air Miles kaartnummer (9-cijferig) invult bij klantenkaarten in je ah.nl profiel.

*Je spaart geen AH Miles bij AH to go, AH-koopzegels en producten die wettelijk zijn uitgesloten, zoals geneesmiddelen, tabakswaren, (kook)boeken, loterijartikelen, prepaid-kaarten, tickets en zuigelingvoeding voor 0-1 jaar.

Air Mileskaart koppelen
Mijn AH Miles

Hoe kom ik aan een Bonuskaart?

Om technische redenen is het nodig ook een Bonuskaart te scannen om Miles te kunnen sparen. Je kan in de AH app of op ah.nl gemakkelijk een digitale Bonuskaart opvragen door een profiel aan te maken. Dat doe je door op inloggen te klikken en vervolgens op 'Maak nu een profiel aan'.

Maar je kan natuurlijk ook een Bonuskaart halen in de winkel. De Bonuskaart die je in de winkel hebt gehaald moet je dan zelf nog even activeren en toevoegen aan je profiel.

Bonuskaart / profiel aanmaken

Hoe kan ik een Air Miles Kaart aanvragen?

Als je AH Miles wilt gaan sparen heb je daarvoor een Air Mileskaart nodig die je ook moet registreren. Heb je nog geen Air Miles kaart? Vraag deze dan aan via Air Miles.
Vergeet niet je Air Mileskaart te koppelen aan je Bonuskaart in je profiel of in de AH app bij 'klantenkaarten'.


Air Miles aanmelden

Hoe koppel ik mijn Air Mileskaart aan mijn Bonuskaart?

Zorg dat allebei de kaartnummers zijn ingevuld in jouw ah.nl profiel onder de tegel klantenkaarten. Heb je nog geen profiel? Maak deze dan aan op onze website.

Wil je weten hoe het koppelen precies werkt? Bezoek dan onze speciale pagina.

Air Miles koppelen

Wanneer worden de Miles bijgeschreven?

Voor online aankopen worden de Miles 1 keer per week bijgeschreven (maandag of dinsdag meestal). Bij de normale aankopen in de winkel worden de Miles binnen uiterlijk 48 uur bijgeschreven bij je saldo. Heb je meegedaan met een actie voor extra Miles? dan worden die altijd aan het einde van de actielooptijd bijgeschreven.

Hoe kan ik Miles verzilveren?

Het inwisselen van Miles kan in de winkel of in onze online Milesshop. Daar spaar je ze uiteindelijk ook voor. Er zijn verschillende (Bonus)acties waarbij dit kan. Meestal voor korting op een artikel. Je kan ook je Miles verzilveren voor kassakorting op je boodschappen aan de kassa. Maar natuurlijk kan je ze ook bij één van de vertrouwde Air Milespartners verzilveren. Wil je meer weten klik hier.


Verzilveren in de Ticketshop:
Bij het online boodschappen doen op ah.nl kan je geen Miles inleveren, maar wel bij bepaalde acties in onze Milesshop. Het staat er dan bij vermeld als het met Miles kan worden betaald. Dit doe je vervolgens door op de knop 'AH Miles inwisselen' te klikken voor je naar 'Betalen' gaat bij het bestellen.

Milesshop

Wat verandert er voor mij als Air Miles​ spaarder?

Air Miles zijn bij Albert Heijn voortaan onderdeel van ‘Mijn Albert Heijn’, in de AH app.

  • Je vindt Mijn AH Miles en je saldo voortaan in de AH app (vanaf versie 8.1)
  • Je kan nog makkelijker je Miles inwisselen in de winkel of in de AH Miles shop
  • Je moet naast je (losse) Air Mileskaart voortaan ook een Bonuskaart scannen.

Verder verandert er eigenlijk niks. Je Air Milessaldo blijft gewoon behouden en je kan je Miles nog steeds inwisselen bij één van de vertrouwde inwisselpartners van Air Miles.

Waarom heten Air Miles nu Mijn AH Miles?​

Air Miles zijn nu onderdeel van ‘Mijn Albert Heijn’, in de AH app. Dus we hebben de Air Miles nu in een Albert Heijn jasje gestoken. Alles bij elkaar in de Albert Heijn app, wel zo gemakkelijk!

Waar vind ik Mijn AH Miles terug in de AH app?

Je vindt Mijn AH Miles terug onder ‘Mijn Albert Heijn’ op de homepagina in de app. Hier vind je onder andere de Bonus Box, Koopzegels en spaarcampagnes terug. Als je naar links veegt dan zie je ook Mijn AH Miles staan.

Wat gebeurt er met mijn gespaarde Air Miles​?

De naamswijziging verandert niks aan jouw totale Air Miles saldo. Dus je Air Miles saldo blijft gewoon hetzelfde.

Is het saldo in de AH app alleen gespaarde AH Miles of alle Air Miles die ik bezit?​

Dit is het saldo van al je gespaarde Air Miles. Dus alle Miles gespaard bij Albert Heijn en alle andere spaarpartners van Air Miles, bijv. Shell, Praxis of Etos. ​

Mijn Miles saldo klopt niet, hoe kan dit? Wat kan ik doen?​

Het kan verschillende oorzaken hebben dat je saldo niet klopt. Je kan onderstaande punten even controleren:

  • Is je juiste Air Mileskaart gekoppeld aan jouw profiel? Controleer of het juiste Air Mileskaartnummer gekoppeld is in jouw profiel bij 'klantenkaarten' of in de AH app bij je klantenkaarten (rechtsbovenin bij het bonuskaartlogo; swipe naar links en daar vind je jouw Air Mileskaart)
  • Heb je een Bonuskaart gescand? Je spaart alleen Miles als je een (gekoppelde) Bonuskaart scant naast jouw Air Mileskaart.
  • Heb je de juiste Air Mileskaart gescand bij het doen van je boodschappen? Op je kassabon zie je de laatste 4 cijfers van het gescande Air Mileskaartnummer.
  • Hoe lang is het geleden dat je gespaard hebt? Houd er rekening mee dat je saldo pas na 48 uur is verwerkt nadat je boodschappen in de winkel hebt gedaan en bij je online boodschappen is je saldo na een week verwerkt.
  • In je transactie overzicht op de website van Air Miles kun je alle bijschrijvingen terugvinden. Zijn ze daar al wel bijgeschreven? Wacht dan nog een paar dagen. Het kan even duren voordat het saldo in de AH app is bijgewerkt.

Bieden bovenstaande punten geen oplossing en klopt je saldo na een week nog steeds niet? Neem dan contact met ons op via een van de contactopties onderaan de pagina.

Kan ik Mijn AH Miles ook met iemand samen delen?​

Het is niet mogelijk om Mijn AH Miles aan iemand anders te geven via de AH app. Je kan wel via de Air Miles app of via https://www.airmiles.nl/mijn/zelf-regelen/overboeken jouw Air Miles overboeken naar een ander account. Bovendien is het ook mogelijk om één Air Miles kaart aan meerdere Bonuskaarten te koppelen, zodat je samen nog sneller spaart.

Welke voordelen krijg ik als ik mijn Air Miles kaart koppel aan de Bonuskaart?

Je hoeft bij Albert Heijn voortaan alleen nog maar jouw (digitale) Bonuskaart te scannen en dan spaar je automatisch Miles bij iedere transactie. Wel zo handig toch?

Kan ik met mijn gekoppelde Bonuskaart ook Miles sparen bij andere spaarpartners?​

Nee dit kan niet. Hiervoor heb je je Air Mileskaart afzonderlijk nodig. Je digitale Air Mileskaart in de AH app kan je wel gebruiken om te laten scannen bij de andere spaarpartners.

Verdwijnt het Air Miles spaarprogramma?​

Nee hoor, geen zorgen! Het Air Miles spaarprogramma verdwijnt niet. Doordat het nu onderdeel is van Mijn Albert Heijn zul je het als klant bij Albert Heijn juist vaker gaan zien, in de winkel, online en vooral in de AH app!

Praat met AH