Tomaten-linzensoep met spinazie en witte kaas

Receptvideo

- 00:50 min.

Zet die soeppan op het vuur, want deze makkelijke tomatensoep wil je maken! Dankzij de toevoeging van linzen is deze maaltijdsoep bovendien lekker vullend. Spinazie en witte kaas maken dit dampend kommetje geluk af.

INGREDIËNTEN
2 afbakciabattina's
2 middelgrote uien
200 g winterpeen
20 g verse platte peterselie
3 el milde olijfolie
1 groentebouillonblokje
500 g gezeefde tomaten
750 ml kraanwater
400 g linzen in blik
200 g verse spinazie
100 g witte kaas

Ciabattina’s bakken
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s in ca. 8 min. in het midden van de oven af. Snipper ondertussen de uien. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart.

Uien bakken
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui met de winterpeen en peterseliestelen 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Tomaten-linzensoep maken
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de gezeefde tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en spinazie toe en kook 2 min. mee. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

Soep serveren 
Verdeel de soep over de borden, verkruimel de kaas erover en bestrooi met het peterselieblad. Serveer met de ciabattina’s.