Halloweentraktatie

Receptvideo

- 00:36 min.

Trakteer tijdens Halloween op deze angstaanjagend lekkere snacks. Ondanks hun griezelige uiterlijk, zorgt de combinatie van cake en chocolade voor een glimlach op ieders gezicht. Durf jij deze cakepops aan?

INGREDIËNTEN
200 g witte chocolade
300 g roombotercake
30 g midnight magic
1 pompoen
25 g suikeroogjes
1 Dr. Oetker rode kleurstof

Keukenspullen
Bakpapier
Sateprikkers

Chocolade smelten
Breek de chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade zo (au bain-marie) onder af en toe roeren smelten.

Balletjes maken van chocolade en cake
Verkruimel de cake met je handen en meng de midnight magicmix en ⅓ van de gesmolten chocolade erdoor. Leg een stuk bakpapier op het werkblad. Rol met je handen 12 balletjes ter grootte van een walnoot van het mengsel, verdeel ze over het bakpapier en laat 1 uur stevig worden in de koelkast.

Traktatie opdienen
Leg de kleine pompoen klaar, met de snijkant naar beneden. Steek in elke balletje een satéprikker Laat de chocolade opnieuw smelten. Haal de balletjes 1 voor 1, voorzichtig door de chocolade. Steek de prikkers in de pompoen, plak op elk balletje 2 suikeroogjes en laat de chocolade in ca. 20 min. uitharden.

Traktatie versieren
Teken met de decoratiestift aderen rondom de oogjes.