Pumkin spice-koekjes

Leuk & snel

- 01:04 min.

Tijd voor pumpkin spice-koekjes! Regen, kou en de blaadjes die beginnen te vallen? Geen probleem om binnen te blijven als je huis zo heerlijk ruikt naar pumpkin spice. Dus haal de herfst in huis met deze heerlijke pumpkin spice-pies: kruidige pompoenkoekjes in vrolijke vormpjes.

INGREDIËNTEN
200 g koelverse flespompoen stukjes
100 g MonChou roomkaas 
75 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl koek- en speculaaskruiden
¼ tl zout
2 el kaneelsuiker
460 g quiche & taartdeeg 
1 middelgroot ei

Keukenspullen
staafmixer
bakpapier

Pompoen koken en pompoenpuree maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pompoenblokjes in een klein laagje water op laag vuur in 15 min. gaar. Giet af en pureer ze met de staafmixer glad. Zeef het mengsel met de fijne zeef, zodat een dunne puree overblijft. Meng de roomkaas met de basterdsuiker. Meng de pompoenpuree in delen toe en vervolgens de koek- en speculaaskruiden en het zout.

Pompoen tekenen voor pumpkin spice-koekjes
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit. Teken een pompoentje op dun karton of bakpapier van ca. 7 cm x 5 cm en knip uit. Gebruik deze als mal om ca. 32 pompoentjes uit het deeg te snijden. Rol eventueel overgebleven deeg opnieuw uit en snijd er weer een pompoentje uit. 

Pumpkin spice pies maken
Leg de helft van de pompoentjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier 2 tl pompoen-roomkaasvulling op, laat de randen een beetje vrij. Klop het ei los en besmeer de randen met wat losgeklopt ei. Snijd in de andere helft van de pompoentjes 4 inkepingen van ca. 3 cm. Verdeel over de vulling en druk voorzichtig de randen aan met een vork. Besmeer met wat ei en bestrooi met de kaneelsuiker. Bak ca 12 min. in de oven. Laat 10 min. afkoelen.