Tostones

Leuk & snel

- 00:30 min.

Bakbananen recept gezocht? Ga voor Tostones! Deze krokante bakbananen zijn heerlijk als borrelhapje, snack of bijgerecht. Haal Latijns-Amerikaanse sferen in huis en frituren maar!

INGREDIËNTEN
3 onrijpe bakbananen 
½ tl zout 
600 ml arachideolie om te frituren 

Keukenspullen
hapjes of koekenpan van 30 cm doornede 
1 stevig zwaar bakje/schaaltje (om mee te pletten)
schuimspaan
bakpapier

Bakbanaan snijden
Schil de bakbananen: snijd eerst de uiteinden eraf. Snijd met een klein scherp mesje over de lengte op de naden in. Pel vervolgens met je handen de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in plakken van ca. 2 cm dik. 

Bakbananen frituren
Verhit een laagje olie van ca. 1 cm tot 160 °C. in de pan en frituur de bakbananen in delen in ca. 6 min. goudgeel. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. 

Dubbel frituren
Bedek een stevige (houten) snijplank met wat bakpapier en leg een deel van de gebakken bakbananen erop. Plet de plakken 1 voor 1 met het zware bakje/schaaltje tot ze ca. een ½ cm dik zijn. Zorg ervoor dat de plakken niet uit elkaar vallen. Verhit de olie tot 190 °C. Frituur de geplette plakken nogmaals ca. 2-3 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi terwijl ze nog heet zijn met het zout. 

TIP Lekker met tomatensalsa of guacamole.