Gevulde paprika’s met tonijn, macaroni en mozzarella uit de oven

Receptvideo

- 01:44 min.

Gevulde paprika’s, dat is toch altijd een goed idee? Deze gevulde paprika’s maken we met tonijn, macaroni en mozzarella. Lekker met wat veldsla erbij.

INGREDIËNTEN
1 paprikamix
1 rode paprika
2 el milde olijfolie 
200 g macaroni 
120 g groene olijven zonder pit 
125 g mozzarella 
2 blikjes tonijn in zonnebloemolie 
4 el rode pesto 
 ½ el natuurazijn wit 
85 g veldsla 
bakpapier

Paprika’s voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 el olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven.Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. 

Paprika vulling maken
Snijd ondertussen de olijven in plakjes en de mozzarella in blokjes. Laat de tonijn uitlekken. Giet de macaroni af en meng met de pesto, tonijn, olijven en mozzarella. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Gevulde paprika’s uit de oven
Neem de halve paprika’s uit de oven en dep vanbinnen voorzichtig droog. Vul ze met het macaroni-tonijnmengsel. Zet terug in de oven en bak nog ca. 15 min. Klop ondertussen de rest van de olie met de azijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de veldsla om met de dressing en serveer bij de gevulde paprika's.

TIP Eventueel wat vulling over? Serveer het los erbij.
Vegatip In plaats van tonijn kun je ook 200 g vegan rulstukjes gebruiken.