Lasagne met gehakt, champignons en brie

Receptvideo

- 01:50 min.

Lasagne net even anders: met brie! De saus bestaat uit gehakt en champignons. Hij staat al in een kwartiertje in de oven. Lekker makkelijk dus.

INGREDIËNTEN
400 kastanjechampignons
1½ el milde olijfolie
450 spinazie à la crème
1 prei
300 g rundergehakt
150 g crème fraîche 
200 Franse brie 
12 lasagnebladen 
ovenschaal (20 x 30 cm)

Lasagne saus maken
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de champignons 7-8 min. op hoog vuur. goudbruin. Schep af en toe om.

Verwarm ondertussen de spinazie op laag vuur. Snijd ondertussen 1 cm van de onder- en bovenkant van de prei. Halveer in de lengte, was onder stromend water en snijd in halve ringen. Neem de champignons uit de pan en zet opzij. Verhit de rest van de olie en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout, voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep de champignons erbij.

Lasagne maken
Roer, als de spinazie is ontdooid en verwarmd, de crème fraîche erdoor. Snijd de brie in dunne plakken. Schep 2 lepels van de spinazie op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de spinazie en ⅓ van het gehaktmengsel. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met de plakken brie. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min goudbruin en gaar.