Mini-flammkuchen van de BBQ

Receptvideo

- 00:24 min.

Flammkuchen = een ideaal BBQ-recept. Zeker deze mini-variant, want dan kun je ook nog veel andere BBQ-gerechten eten. Je kunt zelf het flammkuchen-deeg maken, maar nog makkelijker is het om kant en klaar flammkuchen-deeg te kopen. Daarnaast kun je er lekker mee variëren. Vervang bijvoorbeeld de spekreepjes door vegan spekjes en je hebt vegetarische flammkuchen!

INGREDIËNTEN
260 g vers flammkuchendeeg (rol, Tante Fanny)
½ tl gemalen nootmuskaat
125 g crème fraîche
150 g gesneden rode uien (zak, koelvers)
125 g gerookte spekreepjes (duopak 250 g)

Keukenspullen
barbecue met deksel
pizzasteen
bakpapier
pizzaschep of springvormbodem

Mini-flammkuchen deeg snijden
Steek de barbecue aan. Leg de pizzasteen op het rooster, zodat deze ook goed heet wordt. Snijd het deeg in 8 vierkantjes. Leg 4 stukjes deeg in het midden van een vel bakpapier. Roer de nootmuskaat door de crème fraîche. Besmeer elk stukje deeg met 1 el crème fraîche. Verdeel de helft van de ui en de helft van de spekjes erover. 

Mini-flammkuchen bakken op de BBQ
Leg de flammkuchen met bakpapier op de pizzasteen op de barbecue. Gebruik hiervoor een pizzaschep of de gladde kant van een springvormbodem. Doe de deksel op de barbecue en bak de flammkuchen in 12-15 min. goudbruin en gaar. 

Meer mini-flammkuchen maken
Maak ondertussen nog 4 flammkuchen met de rest van de ingrediënten en bak, nadat je de eerste 4 van de barbecue haalt, de rest op dezelfde manier. 

VEGA TIP
Vervang de spekreepjes door vegan spekjes (schaal 160 g). 

TIP
Vervang het flammkuchendeeg door de AH Flammkuchenkit (280 g) en de crème fraîche in dit recept door de kaassaus uit de kit.