Paastaart-biscuitrol met citroenroom en frambozen

Leuk & snel

- 00:52 min.

Zeg je Pasen, dan zeggen wij: paastaart! Deze biscuitrol heeft alles wat een paastaart nodig heeft: de cakerol ziet er prachtig en kleurrijk uit, bestaat uit room én chocolade én marsepeinen paaseitjes. De blaadjes munt maken het voorjaarsgevoel helemaal af. Met deze paastaart kan je Pasen dus niet meer stuk. Rollen maar!

INGREDIËNTEN
1 citroen (schoongeboend)
4 eieren
230 g fijne kristalsuiker
8 g vanillesuiker (zakje)
90 g bloem
30 g maizena
¼ tl zout
250 g mascarpone
250 ml slagroom
350 g frambozen
150 g biologische witte chocolade paaseitjes (AH Excellent)
150 g marsepeinen paaseitjes (AH Excellent)
2 takjes munt (bakje 15 g)

Keukenspullen
bakpapier
staafmixer
spuitzak met gekartelde spuitmond

Biscuitdeeg maken 
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Klop de eieren met 120 g kristalsuiker en de vanillesuiker met een handmixer in 8 min. licht en luchtig. Het mengsel is nu verdubbeld in volume. Meng de bloem met de maizena, het zout en de helft van het citroenrasp. Schep met luchtige bewegingen het bloem-maizenamengsel door het suikereimengsel tot alles net is gemengd. 

Biscuitdeeg in de oven
Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat van ca. 30 x 40 cm. Gebruik de bolle kant van een lepel om het gelijkmatig te verdelen. Bak het biscuit in het midden van de oven in 10-12 min. gaar en lichtbruin. Neem uit de oven en laat onder een schone theedoek in 30 min. helemaal afkoelen. 

Mascarpone met frambozen maken
Klop ondertussen de mascarpone met 50 ml slagroom en 50 g kristalsuiker met de mixer in 1 min. luchtig. Pureer 125 g frambozen met de staafmixer tot een puree. Schep de frambozenpuree door de opgeklopte mascarpone. Bewaar in de koelkast. 

Biscuitrol maken
Leg een vel bakpapier op het werkblad. Stort de bakplaat met biscuit hierop en verwijder de bakplaat en het aanhangende vel bakpapier. Snijd het biscuit rondom netjes bij, haal er ca. 1 cm af. Smeer het biscuit in met de roze room. Plet 125 g frambozen en verdeel ze over de roze room. Rol het biscuit met behulp van het bakpapier op. Doe dit niet te strak, de vulling mag er niet uitlopen. Gebruik het bakpapier om de rol over te hevelen op een groot bord. Snijd aan beide uiteinden de cake strak bij, haal ca. 1 cm. eraf. 

Biscuitrol versieren
Klop de rest van de slagroom in 5 min. helemaal stijf met de rest van de suiker en de rest van het citroenrasp. Schep de slagroom in de spuitzak. Spuit zigzaggend de room op de biscuitrol. Versier de rol met de rest van de frambozen en de paaseitjes. Garneer met muntblaadjes.