Ovengroente met linzen, avocado en tahinisaus

Leuk & snel

- 00:26 min.

Maaltijdsalades, we love 'm! En aan deze vegetarische versie komt helemaal geen sla te pas. Je gebruikt linzen en groente uit de oven als basis en topt de salade af met avocado en een saus van tahini en citroen. En omdat die groenten (zoete aardappel, rode paprika en broccoli) allemaal in één zak komen (handig!), hoef jij de groenten én niet meer te snijden én heb je maar 5 ingrediënten nodig om deze hele salade op tafel te toveren. Een super makkelijk en budgetproof recept noemen we dat! 

INGREDIËNTEN
1 citroen
100 ml tahini
2 el zonnebloemolie
600 g ovengroente zoete aardappel, rode paprika en broccoli
800 g linzen in blik
2 eetrijpe avocado's

Tahini-saus maken
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers uit. Meng de helft van de tahinisaus met de olie, 1 el citroensap (per 4 personen) en het citroenrasp, peper en eventueel zout.

Groenten in de oven
Schep de saus om met de ovengroente. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

Linzen spoelen
Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. 

Avocado’s snijden
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

Groenten uit de oven met linzen en avocado serveren
Neem de ovengroente na 25 min. uit de oven en schep om met de linzen. Rooster nog 5 min. in de oven. Verdeel de avocado erover en besprenkel met de rest van de tahinisaus en van het citroensap.

Tip Lekker met fijngesneden munt.