Chocoladeijsjes

Receptvideo

- 00:25 min.

Chocoladeijs maken zonder ijsmachine? Dat kan! Met dit snelle recept ben je zó klaar! Het enige wat je nodig hebt is verse slagroom, chocomel, volle melk, hazelnootpasta, ijshoorntjes en hagelslag. Deze ijsjes zijn het ultieme dessert op een warme zomerdag.

INGREDIËNTEN
250 ml verse slagroom
200 ml chocomel dark (pak 1 liter)
1 blikje gecondenseerde volle melk (397 g, Friesche Vlag)
1 potje hazelnootpasta (200 g, Nutella)
6 ijshoorntjes naturel (pak Jos Poell, 10 stuks)
75 g hagelslag (melk of kwinkslag)

Keukenspullen
diepvriesbak ca. 1 liter
ijslepel

Chocoladeijs maken en bevriezen
Klop de slagroom stijf met een mixer. Meng de chocolademelk en gecondenseerde melk met een spatel voorzichtig door de slagroom. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 4-6 uur bevriezen.

Chocolade smelten
Zet 2 uur voor het serveren van de ijsjes de pot hazelnootpasta in een kom heet water en laat de pasta in 5 min. vloeibaar worden. Doop de rand van de ijshoorntjes een 1/2 cm in de pot chocoladepasta, zodat er een dunne chocoladerand ontstaat. Bestrooi de chocoladeranden direct rondom met de hagelslag.

IJshoorntjes vullen
Laat de ijshoorntjes minstens 2 uur op een bord in de koelkast hard worden tot gebruik. Schep met de ijslepel op elk ijshoorntje twee flinke bollen chocolade-ijs.

TIP
Je kunt eventueel nog extra ingrediënten toevoegen aan het ijs, zoals AH Choco’s hazelnoot, AH Choco’s crunch, AH Mokkaboontjes. Of besprenkel het ijs met extra gesmolten hazelnootpasta of chocolade.

TIP
Het chocolade-ijs is 2 weken houdbaar in de vriezer. Haal het 10 min. voor gebruik uit de vriezer om wat zachter te laten worden.