Jackfruitsaté

Leuk & snel

- 00:38 min.

Huh, jackfruit-saté? Yes, je leest het goed. Deze satéspiesjes maak je van jackfruit en zijn dus vegan! Hoe bereid je de spiesjes? Simpel: bestrijk het jackfruit met een marinade van knoflook, sotokruiden, arachideolie, ketjap en sambal. Daarna hoef je alleen nog maar te grillen en te genieten! Deze jackfruit-saté is heerlijk als bijgerecht. 
 

BIJGERECHT – 9 STUKS – 20 MIN. [VEGAN]

INGREDIËNTEN
1100 g young jackfruit in blik
1 teen knoflook
2 el sotokruiden
2 el arachideolie
4 el ketjap manis
½ el sambal oelek (of meer naar smaak)
150 g pindakaas
200 ml kokosmelk
100 ml water 
1 bosui
4 el gebakken uitjes

Keukenspullen
9 satéprikkers (geweekt in water)
bakkwast
grillpan

Jackfruit bereiden
Spoel het jackfruit onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Dep droog met een schone theedoek. Rijg aan elke prikker ca. 3 stukjes jackfruit. Snijd de knoflook fijn en meng met de sotokruiden, arachideolie, ketjap en sambal. Bestrijk de jackfruitsaté met een kwastje rondom met 2/3 van de marinade laat minimaal 10 min. staan. 

Jackfruit-saté grillen
Verhit ondertussen de rest van de rest van de marinade, de pindakaas, kokosmelk en het water in een steelpan laat 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig. Voeg zo nodig meer water toe. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de jackfruitsaté 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege. 

Saté serveren
Snijd ondertussen de bosui in schuine dunne ringen. Serveer de jackfruit-saté met de pindasaus, bosui en gebakken uitjes.

TIP: Lekker met een wortelsalade en rijst.