Kikkererwtenbowl met zoete aardappel, quinoa en spinazie

Receptvideo

- 00:47 min.

Gek op die salade bowls die je tegenwoordig overal kunt afhalen of bestellen? Maak eens zo’n vegetarische bowl boordevol gezonde ingrediënten helemaal zelf! Vullende en gezonde toevoegingen aan deze bowl zijn kikkererwten, zoete aardappel en quinoa. De peulvruchten worden lekker knapperig in de oven. Vergeet ook de groene groenten niet: deze net-even-anders buddha bowl is niet compleet zonder rauwe spinazie!

Zoete aardappel roosteren
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel 1 blik kikkererwten (400 g) af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spreid ze uit op een schone theedoek en dep droog. Meng de kikkererwten met 3 tl garam masala, 400 g zoete aardappelblokjes en 2 el olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep na 10 min. om.

Buddha bowl samenstellen
Kook ondertussen 300 g driekleurenquinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng 100 g babyspinazie en 2 el olie door de nog warme quinoa. Snijd de blaadjes van ½ bakje munt (à 15 g) fijn. Snijd het steeltje van ½ rode peper. Halveer de ½ rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng samen met de munt door 170 g Griekse yoghurt 0%. Verdeel de quinoa over 4 kommen. Verdeel de kikkererwten en aardappelblokjes erover en schep er een lepel yoghurtsaus op.