Chocolademousse

Receptvideo

- 00:45 min.

Chocolademousse maken? Goede keus! Wij hebben het perfecte recept voor je. Je maakt deze kerst-klassieker in 25 minuten. Dan wacht je een kwartiertje tot-ie opstijft, en dan… Dan val je aan. Heel eerlijk: chocolademousse is een kerst-recept dat je een keer gemaakt moet hebben. Grote kans dat dit feestelijke gerecht bij al je tafelgenoten in de smaak valt. Snel, aan de slag!

Chocolademousse-recept
Snijd 50 g roomboter in stukjes. Splits 3 middelgrote eieren. Hak 150 g pure chocolade (70%) grof, doe in een vuurvaste kom en laat boven een pan met kokend water smelten (au bain-marie).

Chocolademousse maken
Neem de kom uit de pan met kokend water en meng de stukjes boter erdoor. Voeg als de boter is gesmolten al kloppend met een garde een voor een de eidooiers toe tot deze goed vermengd zijn met de chocolade. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom, voeg een snufje zout toe en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes stijf. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje 25 g poedersuiker en vervolgens 1 tl vanilla extract (Nielsen-Massey Madagascar) toe. Spatel voorzichtig door de chocolade. 

Serveren
Verdeel de chocolademousse over 4 glazen met steel (bijv. martiniglazen) en laat 15 min. opstijven in de koelkast. Klop ondertussen 75 ml verse slagroom lobbig. Neem de glazen uit de koelkast en verdeel de slagroom erover. Verkruimel 4 gevriesdroogde frambozen (potje 35 g) erover. Serveer direct.

TIP
Vervang het vanille-aroma door 1,5 tl rozenwater (Souq, flesje 100 ml).
Dit geeft je taart een aromatische, licht exotische smaak en dit past perfect bij pistache en frambozen. Extra feestelijk!