Oreochurro’s

Leuk & snel

- 00:33 min.

Oreo én churro! Wauw. Dit is een soort Spaanse oreo-donut! Stop met lezen en begin met maken…

HAPJE – 16 PORTIES – 35 MIN. 

INGREDIËNTEN
154 g oreo’s
75 g tarwebloem
150 ml kraanwater
25 g kristalsuiker
50 g ongezouten boter 
1 mespunt zout
1 ei 
1 tl kaneel
1 liter arachideolie 
60 ml slagroom
keukenmachine  
spuitzak
bakpapier
spuitmond met kartelmondje 
garde

Oreo’s vermalen
Halveer de koekjes door de helften van elkaar af te draaien. Schraap voorzichtig de vulling eraf en houd apart. Maal de koekjes zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Zeef de gemalen koekjes met de bloem. 

Churro beslag maken
Verhit in een steelpan het water met de suiker, boter en het zout. Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer het koek-bloemmengsel erbij. Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Neem van het vuur en voeg het ei en de kaneel toe. Roer tot een glad beslag. Laat een beetje afkoelen.

Zwarte churros mét dip
Verhit de olie tot 180 °C in een ruime pan. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is. Schep het beslag in de spuitzak en spuit op een stuk bakpapier reepjes van ca. 10 cm lang. Laat ze per ca. 5 stuks voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de churros in 2-3 min. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de churros warm onder aluminiumfolie. Klop ondertussen de slagroom lobbig, voeg de vulling toe en klop tot een samenhangend geheel. Serveer erbij.