Kidsproof Surinaamse roti met scharrelkip, sperziebonen en ei

Receptvideo

- 00:33 min.

Deze gevulde Surinaamse pannenkoek past perfect in de Allerhande Familiebox. Waarom? Kids zijn dol op roti met scharrelkip, sperziebonen en ei. De Allerhande Box bestellen? Ga naar: ah.nl/allerhandebox

HOOFDGERECHT – 4 PERS. – 30 MIN.

INGREDIËNTEN
1 netje kruimige aardappelen (500 g)    
2 uien
4 tenen knoflook
1 schaal kipdijfilet
2 sachets curry madras (specerijenmelange, Euroma Original spices by Jonnie Boer)
4 tomaten
1 rode peper
1 zak gebroken sperziebonen (400 g)
4 eieren
4 Surinaamse rotivellen

VOORRAADKAST
peper
zout
4 el (arachide)olie

Aardappelen en kip snijden
Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Maak de uien en knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de kip in blokjes van 2 cm.

Kip bakken en aardappelen koken
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en curry madras 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de aardappelen en 100 ml water toe en breng aan de kook.

Tomaat en peper snijden
Was ondertussen de tomaten en snijd in stukjes. Was de rode peper, snijd het steeltje ervanaf, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Op laag vuur koken
Voeg de tomaat samen met de peper toe aan de kip en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Proef na 10 min. hoe pittig het gerecht is en verwijder desgewenst de peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Sperziebonen en eieren koken
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook, voeg de sperziebonen toe en kook in 8 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de eieren toe. Giet het water af, laat de boontjes in de pan. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.

Rotivellen verwarmen
Verwarm ondertussen de rotivellen 20 sec. per kant in een koekenpan of verwarm ze op een bord in de magnetron. Leg ze op de borden en verdeel daarover de kip, boontjes en de eieren. Serveer direct.