Sandwichcake

Leuk & snel

- 00:31 min.

Op zoek naar een bijzonder hightea-recept? Dan kan de parTEA beginnen want deze sandwichcake is de showstopper voor jouw feestje!

BRUNCH – 16 PERS – 40 MIN. + 45 MIN. WACHTTIJD + 25 MIN. BAKTIJD

INGREDIENTEN
2 pakken broodmix (Koopmans)
40 g boter (voor in het brood)
1 komkommer
100 g rivierkreeftjes
1 el mayonaise
600 g roomkaas
200 g gerookte zalm
100 g grote garnalen
1 schaaltje milde kiemgroente

2 springvormen (⌀ 23)

Brood bakken
Bereid het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik in plaats van een broodblik 2 springvormen. Snijd, eenmaal uit de oven, een dunne laag van de bovenkant van de broden, zodat deze vlak is. Snijd de broden overlangs door de helft.
 
Broodbeleg maken
Snijd de komkommer in plakjes. Meng de rivierkreeftjes met de mayonaise. Gebruik voor de bovenkant en onderkant de onderste lagen brood. Bestrijk alle 4 de lagen brood met 1/3 van de roomkaas. Beleg de eerste laag met de helft van de gerookte zalm. Beleg de tweede laag met de komkommer, maar houd 5 plakjes apart. Beleg de derde laag met 2/3 van de rivierkreeftjes en de garnalen. Houd 5 garnalen apart.

Sandwichcake decoreren
Leg de bovenste laag, met de onderkant naar boven, op de broodlagen. Snijd de sandwichcake bij met een broodmes zodat de zijkant strak rond wordt. Bestrijk de gehele buitenkant van de sandwichcake met de rest van de roomkaas. Vorm roosjes van de rest van de gerookte zalm.. Decoreer de helft van de bovenkant van de taart met de zalm, komkommer, garnalen, de rest van de rivierkreeftjes en de kiemgroente.  

TIP In plaats van zelfgebakken brood kan er ook Turks brood gebruikt worden.