Taco's met pittige biefreepjes en bonen

Receptvideo

- 02:30 min.

Go Mexican met deze easy taco’s. Biefstuk bakken, paprika in de pan, pit toevoegen, bonen erbij en vullen maar.

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng anderhalve eetlepel picadillo met 1 eetlepel olijfolie en eventueel zout. Wrijf hiermee 320 gram kogelbiefstuk in. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van 2 puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Laat 400 gram zwarte bonen uitlekken.

Biefstuk bakken
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 minuten bruin. Keer halverwege. Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Paprika met pit
Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de paprika met de rest van de picadillo 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe. Verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm 12 tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijden en vullen
Snijd intussen 1 avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen. Snijd de biefstukken in dunne reepjes. Vul de taco’s met de sla, biefstuk, het paprikamengsel, de avocado en 125 gram Griekse yoghurt.