Spinnenwebkoekjes

Receptvideo

- 03:14 min.

Halloweenheld: spinnenwebkoekjes. Schrikbarend lekker!

Koekjesdeeg
Snijd 125 gram koude boter in stukjes. Meng met 250 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker en 1 eidooier in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Snijd 1 vanillestokje over de lengte open, schraap met de punt van een mes het merg eruit en voeg toe.

Rusten in de koelkast
Meng nogmaals. Vorm een samenhangende bol, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.

Deegrollen
Rol het deeg uit tot een lap van 4 millimeter dik. Snijd er zeshoekjes uit met een doorsnee van ongeveer 6 centimeter. Je kunt ook een sjabloon knippen van bakpapier.

In de oven
Leg de koekjes op met bakpapier beklede bakplaten. Schuif onder elkaar in de oven en bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar. Verwissel de bakplaten halverwege. Laat de koekjes in 1 uur helemaal afkoelen.

Glazuur
Klop ondertussen de eiwitten los in een kom. Meng beetje bij beetje door 250 gram poedersuiker tot je een dik glazuur hebt. Het kan zijn dat je niet al het eiwit nodig hebt. Doe de helft van het dikke glazuur in een aparte kom en meng er 2 eetlepels cacaopoeder door.

Cornetjes vouwen
Vouw 2 cornetjes van bakpapier: knip een rechthoekig stuk bakpapier diagonaal doormidden. Je krijgt dan 2 driehoeken. Rol van een driehoek een friteszakje. Doe van elke kleur dik glazuur 2 eetlepels in een cornetje en vouw het papier aan de bovenkant van de cornetjes dicht.

Glazuur #2
Verdun de rest van beide soorten glazuur in de kommetjes tot een lopend glazuur door er wat water of water en extra eiwit aan toe te voegen. Verdeel het dunne glazuur over de koekjes: de helft van de koekjes met het witte en de andere helft met het donkere glazuur.

Webben tekenen
Knip een klein puntje van het cornetje. Teken met het dikke – en andere kleur -glazuur een spiraal op de koekjes. Trek met de cocktailprikker vanuit het midden van het koekje naar elk hoekje een streep, dwars door het glazuur zodat er een spinnenweb ontstaat. Laat de koekjes 3 uur drogen. Zo maak je spinnenwebkoekjes.