Omgekeerde rabarbercake met lemoncurdcrème

Receptvideo

- 03:06 min.

Picknicken met deze cake? Snijd de cake in stukjes en neem mee in een afgesloten bakje

Rabarberstengels
Verwarm de oven voor op 175 graden. Halveer 750 gram rabarberstengels in de lengte en snijd in 2 stukken. Meng met 75 gram fijne kristalsuiker en laat 5 minuten staan.

Cakebeslag maken
Vet ondertussen de brownievorm in met 10 gram boter. Snijd 50 gram boter in blokjes en verdeel over de bodem van de vorm. Leg de rabarberstengels in de breedte van de vorm netjes in de vorm naast elkaar en strooi de suiker erover. Doe 200 gram fijne kristalsuiker, 190 gram boter en 1 mespunt zout in een beslagkom en klop in 10 minuten met een mixer tot een luchtige massa.

Met anijszaad
Klop 1 voor 1 3 eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Zeef 200 gram zelfrijzend bakmeel boven het beslag en spatel het samen met het vanillemerg en 2 eetlepels anijszaad erdoor. Verdeel het beslag gelijkmatig over de rabarber en bak in het midden van de oven in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.

Checken
Controleer na 50 minuten op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

Lekker met lemoncurd
Meng 3 eetlepels lemoncurd met 200 gram crème fraîche. Neem de cake uit de oven en snijd met een mes langs de rand van de vorm los. Stort de cake op een schaal en laat volledig afkoelen. Serveer de cake met een schepje lemoncurdcrème.