Biscuitbodem maken

Instructievideo

- 02:16 min.

Wil je zelf een biscuitbodem bakken, maar weet je niet precies hoe je dit moet doen? Allerhande helpt je graag met een handige instructievideo. Aan de slag!

Wat is het?
Biscuit is luchtige cake. Je maakt het zonder boter of vet en het is de ideale basis voor een mooie taart.

Bakvorm
Verwarm de oven voor op 160 graden. Het is belangrijk om de springvorm goed in te vetten en met bloem te bestuiven. Dan rijst het beslag in de oven goed en komt de biscuitbodem makkelijker uit de vorm. Vet de vorm in met boter. Schep vervolgens een eetlepel bakmeel in de vorm en beweeg ‘m zodanig dat het meel een egaal laagje vormt over de vorm. Tik het overtollige meel eruit.

Mixen
Voor een goed beslag is het heel belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn of zelfs nog ietsje warmer. Een handig trucje om de eieren op kamertemperatuur te krijgen, is om de eieren in een kom met handwarm water te doen. Zorg dat ze helemaal onder staan. Laat het 5 minuten op temperatuur komen. Schenk het water eruit. Nu zijn de kom en de eieren een paar graden warmer. Klop de eieren met de mixer op de hoogste stand 8 minuten. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de suiker toe. Voeg daarna, onder voortdurend kloppen, het zout en eventueel het merg van een vanillestokje of vanille-aroma toe tot je een lichtgeel, stevig schuim hebt.

Beslag vouwen
Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel het er voorzichtig door. Deze techniek wordt ook wel vouwen genoemd. Probeer daarbij zoveel mogelijk lucht te behouden. Schenk het beslag in de springvorm. Zet ‘m in de oven en bak de biscuitbodem goudbruin en gaar. De biscuitbodem is gaar als deze terugveert als je er voorzichtig op duwt.

Afkoelen
Neem de bodem uit de oven en laat in de vorm afkoelen op een rooster. Neem ‘m uit de vorm. De biscuitbodem is nu klaar om verder verwerkt te worden. Zo maak je een biscuitbodem.