Wit­te bo­nen met ven­kel en worst

Receptvideo - 02:08 min.

Kalfssaucijs met venkel, een verfrissende combinatie. En samen met de cannellinibonen ook nog eens slank en glutenvrij. Maak het zelf in 25 minuten.

Bak ‘t goudbruin
Snijd 2 tenen knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van 4 kalfssaucijzen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak het worstvlees met een halve eetlepel venkelzaad op middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar. Duw het worstvlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.

Venkel en rozemarijn
Halveer 1 venkelknol, snijd de kern eruit en snijd de knol in zo dun mogelijke reepjes. Voeg de knoflook, venkel en 2 takjes rozemarijn toe aan het vlees en bak 4 minuten mee. Laat ondertussen 800 gram cannellinibonen uitlekken in een zeef en spoel ze af met koud water. Voeg de bonen toe aan het worst-venkelmengsel en warm 3 minuten mee. Verhit ondertussen een grillpan.

Gegrilde citroen
Halveer 1 citroen en gril beide helften met de snijkant naar beneden tot ze na ongeveer 3 minuten donkere grillstrepen krijgen. Knijp wat citroensap over het bonenmengsel, verwijder eventueel de takjes rozemarijn en serveer met de citroenhelften erbij. Zo maak je witte bonen met venkel en worst.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.