Witte bonen met venkel en worst

Receptvideo

- 02:08 min.

Kalfssaucijs met venkel, een verfrissende combinatie. En samen met de cannellinibonen ook nog eens slank en glutenvrij. Maak het zelf in 25 minuten.

Bak ‘t goudbruin
Snijd 2 tenen knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van 4 kalfssaucijzen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak het worstvlees met een halve eetlepel venkelzaad op middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar. Duw het worstvlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.

Venkel en rozemarijn
Halveer 1 venkelknol, snijd de kern eruit en snijd de knol in zo dun mogelijke reepjes. Voeg de knoflook, venkel en 2 takjes rozemarijn toe aan het vlees en bak 4 minuten mee. Laat ondertussen 800 gram cannellinibonen uitlekken in een zeef en spoel ze af met koud water. Voeg de bonen toe aan het worst-venkelmengsel en warm 3 minuten mee. Verhit ondertussen een grillpan.

Gegrilde citroen
Halveer 1 citroen en gril beide helften met de snijkant naar beneden tot ze na ongeveer 3 minuten donkere grillstrepen krijgen. Knijp wat citroensap over het bonenmengsel, verwijder eventueel de takjes rozemarijn en serveer met de citroenhelften erbij. Zo maak je witte bonen met venkel en worst.