Wa­ter­zooi van zalm­fi­let met ven­kel

Receptvideo - 02:55 min.

Ben je op zoek naar een lekker licht recept met vis? Ga aan de slag met dit recept voor waterzooi met zalmfilet en venkel.

Waterzooi met zalmfilet en venkel maken:
Snijd 3 bosuitjes in stukken van 1 centimeter. Snijd het groen van 2 venkelknollen fijn en houd apart. Halveer de venkelknollen en snijd in dunne plakken. Smelt 40 gram boter in een ruime pan en fruit de bosui 1 minuut. Schep de venkel en 450 gram kleine krieltjes erdoor. Voeg 600 milliliter water en 1 visbouillontablet toe. Kook 5 minuten op laag vuur.

Snijd ondertussen 500 gram zalmfilet in grove stukken. Voeg toe en laat in 7 minuten gaar worden. Breng op smaak met peper. Klop ondertussen 100 milliliter slagroom bijna stijf. Rasp de gele schil van 1 schoongeboende citroen en schep door de slagroom. Verdeel de waterzooi over 4 warme, diepe borden. Schep in elk bord een lepel room en garneer met het venkelgroen. Zo maak je waterzooi met zalmfilet en venkel.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.