Ge­bak­ken zalm met pit­ti­ge sal­sa

Receptvideo - 02:46 min.

Op zoek naar een bijzondere manier om zalm te bereiden? Bak de vis op de huidkant en serveer met deze salsa vol frisse smaken.

Gebakken zalm met pittige salsa maken:
Snijd een halve komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen en de repen in kleine stukjes. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Doe bij de komkommer. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en het sap toe aan de komkommersalsa. Snijd 1 bakje koriander fijn en voeg toe aan de salsa. Doe 3 eetlepels extra vierge olijfolie erbij, schep om en voeg eventueel zout toe.

Op de huid gebakken
Bestrijk 500 gram zalmfilet met 4 theelepels spicy lemon tagine paste. De huidkant smeer je niet in. Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de zalm op de huidkant 6 minuten. Keer en bak nog 1 minuut op de andere kant. Serveer met de salsa.

Zo maak je gebakken zalm met pittige salsa. Eet smakelijk!

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.